Wie ben ik

Ik ben Manouk Oonk-Hermsen, Geboren in 1989 en woonachtig in Lichtenvoorde samen met mijn partner Sander en zoontje Daaf.

Mijn praktijk naam is ontstaan, omdat ik als bijnaam poekie word genoemd. Deze naam kennen veel mensen en ik vond het daardoor toepasselijk om iets met deze naam te gaan doen. Ik heb 12.5 jaar gewerkt als begeleidster bij stichting Elver. Dit is een instelling voor verstandelijk gehandicapten waar ik met veel plezier hebt gewerkt. Hier heb ik op verschillende doelgroepen(zwaarte en leeftijd) gewerkt en veel ervaring opgedaan. De laatste jaren was ik werkzaam op een kinder/jongerengroep. Hier merkte ik dat ik bepaalde handvatten miste hoe om te gaan met bepaald gedrag. Dit om hen zo goed mogelijk te begeleiden op een zo’n rustige en duidelijke manier.

Daarom wil ik mezelf altijd blijven ontwikkelen en sta ik nooit stil. Om deze reden wil ik dan ook het beste uit iedereen halen met de gedachten om altijd positief te blijven ook al zit het soms tegen.
Vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om de opleiding te gaan volgen tot kindercoach bij Sonnevelt. Tijdens deze opleiding werd ik steeds enthousiaster en wist ik “dit is waar ik mee verder wil”. Ik wil heel graag ouder(s)/verzorger(s) en kinderen helpen bij hetgeen daar waar ze moeite mee hebben of tegenaan lopen en een steuntje nodig hebben om samen weer verder te kunnen.
Sinds juni 2020 ben ik van instelling veranderd en was ik werkzaam bij stichting Sius. Hier heb ik gewerkt op een behandelgroep voor jongeren. Na de komst van onze zoon merkte ik dat ik toe was aan een regelmatige baan en ben ik sinds 2023 werkzaam bij Opweg coaching. Ik kom thuis bij gezinnen, jongeren en volwassenen en coach hun met hetgeen wat hun hulpvraag is.

Ik ben heel gek op kinderen en dit is op mijn hart geschreven. Ik heb geduld, een goed luisterend oor, een goed inlevingsvermogen en ben sociaal. Deze eigenschappen heb ik nodig om een goede kindercoach te zijn. Daarin heb ik ervaren dat het voor iedere ouder(s)/verzorger(s) en elk kind erg fijn kan zijn om af en toe de tijd te nemen om stil te staan bij waar jullie nu staan.

Naast mijn huidige werk heb ik ook jaren gewerkt als sportinstructrice en heb ik les in bodypump gegeven. Hierin heb ik altijd met veel enthousiasme voor de groep gestaan om iedereen tevreden te houden en met een energiek gevoel weer naar huis te laten gaan.